Hoe kun je je huis opfrissen in een vakantie?

Het liefst willen we allemaal elk jaar ons huis een nieuwe look en feel geven, maar helaas hebben we hier niet altijd tijd voor. Vaak zullen we dit moeten doen in vakanties, maar als we dan al andere plannen hebben dan zal het updaten van je interieur toch nog even op zich moeten wachten. Maar hoeft dat wel echt? Nee! Je kunt je woning namelijk eenvoudig opfrissen tijdens een vakantie zonder al te veel tijd hieraan te besteden. De onderstaande tips zorgen hier zeker voor!

Kunstwerken

Als je een fotomuur hebt, kan het net zo eenvoudig zijn als het vinden van nieuwe foto's om in te ruilen, maar als dat niet het geval is, kun je tal van geweldige, betaalbare canvaskunstwerken vinden in de sale om een of meer van de kamers in je huis een frisse nieuwe uitstraling te geven. En gooi de oude kunst niet weg, bewaar ze veilig in de garage of schuur, dus wanneer je zin hebt in wat verandering, breng ze dan terug naar buiten en verwissel ze allemaal - het wordt een zeer kosteneffectieve manier om de stijl en het gevoel van je huis te veranderen! Het is wel verstandig om een keer naar je inboedelverzekering te kijken als je nieuwe kunstwerken hebt geplaatst in je huis.

Kamerplanten

Je kunt nooit fout gaan met een nieuwe plantenbaby om het nieuwe jaar te beginnen met een vleugje groen in een verder donkere hoek of saaie plank. Als je nerveus bent om ze in leven te houden, begin dan klein als het moet, maar de meeste kamerplantenwinkels hebben super behulpzaam personeel dat je zal adviseren over de beste plant voor de plek die je in gedachten hebt. Ook zullen ze je informeren over hoe je de plant moet verzorgen!

Kussens

De kracht van een paar nieuwe kussens kan niet worden overschat! Een oude bank die je je nog niet kunt veroorloven om te vervangen? Kussens. Een dekbedovertrek waar je dol op bent, maar je hebt alsnog zin in verandering? Kussens. Een buitenomgeving die er wat slechter uitziet door slijtage door het hele jaar door buiten te zijn geweest in de elementen? Kussens! Ze zijn ook de perfecte manier om kleuraccenten binnen te brengen die anders een beetje gewaagd zouden zijn naar je smaak, en ze zijn geweldig voor het creëren van een sfeer met textuur, grootte, stijl en kleur om een tijdloos meubelstuk op te frissen.

Schilderen

Je hoeft maar één kamer aan te pakken, of zelfs maar één muur, maar iets in je huis een nieuwe verflaag geven is een goede manier om je energiek te voelen voor het nieuwe jaar dat voor je ligt. Het kan zijn dat je inloopkast versleten is en er vies uitziet - dus waarom zou je niet eerst een beetje kleding opruimen en voordat je alles terugzet, geef je de muren een frisse laag witte verf om een eenvoudige interieurupdate te voltooien. Dit kun je al doen op een ochtend tijdens je vakantie, het kost zo weinig tijd!

Delen: