Zo geniet je optimaal van je recyclebare kunstgras in de zomervakantie

De zomer is een seizoen waar veel inwoners van Nederland elk jaar naar uitkijken. Door de hogere temperaturen, vooral tijdens hittegolven, proberen velen van ons echter te voorkomen dat echt gras in de zon doodgaat. Maar wat als er een manier was om de hitte te verslaan en de hele zomer een groene tuin te behouden? Betreed de wereld van kunstgras. Deze innovatieve oplossing biedt de perfecte manier om een ​​ongerepte, groene buitenruimte te behouden zonder de stress van constant water geven en onderhoud. Hieronder lees je meer over kunstgras en dan met name de recyclebare variant, wat nog maar net ontwikkeld is door Top Kunstgras.

Wat is recyclebaar kunstgras?

Recyclebaar kunstgras is eigenlijk nog gloednieuw, maar wordt toch al snel populair. Dit komt doordat het voor zowel de gebruikers als het milieu veel voordelen biedt. Zo is het voor jou fijn dat je bij de aankoop van Just Green gratis installatie krijgt van Top Kunstgras. De fabrikant geeft ook 15 jaar garantie op de kleurechtheid van het kunstgras. Dit product heeft bovendien een waterdoorlaatbaarheid van maar liefst 60 liter per minuut per vierkante meter. Just Green is daarnaast volledig geproduceerd van 1 dna kunststof, waardoor elk stukje van je neppe gazon gerecycled kan worden.

Waarom kiezen voor kunstgras?

Kunstgras biedt talloze voordelen ten opzichte van natuurlijk gras, vooral tijdens de zomermaanden. Niet alleen blijft het het hele jaar door groen en levendig, maar het vergt ook minimaal onderhoud. Dit betekent dat je kunt genieten van een groene tuin zonder maaien, gazononderhoud, water geven of onkruid wieden. Bovendien is recyclebaar kunstgras duurzaam en bestand tegen de barre weersomstandigheden, inclusief de intense zomerhitte. Het nieuwe duurzame kunstgras van Top Kunstgras is ook huisdiervriendelijk, waardoor het een geweldige optie is voor je tuin!

Hoe kun je kunstgras koel houden in de zomer?

Het goede nieuws is dat er verschillende praktische strategieën zijn om je recyclebaar kunstgras in de zomer koel te houden:

  • Schaduwstructuur installeren: Eén van de meest effectieve manieren om je  duurzame kunstgras koel te houden, is door direct zonlicht te blokkeren. Dit kun je bereiken door een schaduwconstructie, zoals een tuinhuisje, overkapping of zonnezeil, over je gazon te plaatsen. Door een schaduwplek te creëren, kun je de oppervlaktetemperatuur van je kunstgras aanzienlijk verlagen. 

  • Hydrateer je gazon: Hydratatie is een andere effectieve strategie om oververhitting tegen te gaan. Door je recyclebare kunstgras met koud water te besproeien, kun je de temperatuur snel verlagen en het natuurlijke verkoelende effect van echt gras nabootsen. Deze aanpak is vooral handig op bijzonder warme dagen wanneer de oppervlaktetemperatuur van je gazon hoog is.

  • Kies voor gespecialiseerde koelsystemen: Voor een meer geavanceerde oplossing kun je overwegen een ondergronds koelsysteem in je kunstgrasveld te integreren. Deze systemen werken doorgaans door gebruik te maken van een verdampingseffect om de temperaturen te verlagen. Hoewel deze optie wellicht een hogere initiële investering vergt, kan het op lange termijn een oplossing bieden om je kunstgras in de zomer te koelen.

Delen: