Leuke uitjes om te doen op je vrije feestdag

Er zijn elk jaar een aantal feestdagen die voor veel mensen een vrije dag betekent. Met kerst zijn er vaak al plannen met de familie, gourmetten, een kerstbrunch of lekker uit eten. Maar andere feestdagen zijn meestal meer open en kan je wat leuks bedenken om te doen. Neem bijvoorbeeld de vrijdag na de hemelvaart vrij en je hebt een heerlijk lang weekend. Hetzelfde geldt voor pasen en pinksteren, lekkere lange weekenden om iets te doen waar je anders niet aan toe komt. In deze blog krijg je enkele tips om deze dagen op een heerlijke manier door te komen.

Spa

Heerlijk samen ontspannen en samen naar een wellness gaan om lekker tot rust te komen is een ideale activiteit om samen te doen. Je kan tot rust komen en hebt echt even tijd voor elkaar om weer eens met elkaar te pratenover onderwerpen die normaal niet aan bod komen. Je kan dat doen samen met je partner maar ook samen met een familieleden of vrienden. Even de stress van werk kwijtraken en ontspannen. Gewoon een de sauna in duiken of een heerlijke massage krijgen. En dat zijn nog maar 2 voorbeelden van wat er allemaal beschikbaar is bij een wellness centrum. Ga dus gezellig naar de thermen spa bij jou in de buurt of in de buurt van een hotel waar je verblijft en kom tot rust.

Ga de natuur in

Wat echt rust uitstraalt is de natuur, een plek waar ziel en geest helemaal tot rust kan komen tijdens verschillende activiteiten. Denk dan aan heerlijk wandelen door bossen, bergen, langs rivieren, over het strand of over mooie wijdse velden. België heeft genoeg mooie natuur omlekker tot rust te komen. Heerlijk kanovaren of kajakken in mooie rivieren met natuur om te bewonderen, heerlijk tussen de bergen door of langs mooie weides met bloemen en struikjes. Wat ook een favoriet is om te doen in de natuur waar bij rust echt terug komt is eten in de natuur, tijdens kamperen heb je een kampvuurtje gemaakt waar je boven kookt of ga lekker picknicken. De natuur is heerlijk om lekker te zitten en eten. Bijvoorbeeld tijdens een wandeltocht of een fietstocht of gewoon als leuke activiteit. Lekker kamperen met de hele familie is bijvoorbeeld een leuk uitje waar gezelligheid echt op nummer 1 staat.

Culturele citytrip

Wat is er nou leuker en relaxter dan door een stad heen lopen met mooie oude architectuur en musea die bekeken kunnen worden. Geniet van de lokale keuken in de gezellige restaurants en eetcafés. Maak kennis met de locals en geniet van de lokale muziek. Bezoek veel van de historische gebouwen of bezoek verschillende parkjes met een bakje koffie. Even wat shoppen tussen door met een lekker broodje bij een lokaal lunchplekje. Bezoek de water of pretparken daar in de buurt om even wat adrenaline kwijt te kunnen en je kinderen lekker los te laten om lekker druk te zijn. Een citytrip is leuk voor kinderen van alle leeftijden dus als je met de hele familie gaat is het voor iedereen leuk.

Delen: