Waarom een nieuwe vloer laten leggen tijdens de vakantie?

Twijfel je al een tijdje over het laten leggen van een nieuwe vloer, maar vind je het lastig om een geschikt moment te kunnen bepalen? Denk dan eens na om dit te laten doen tijdens de vakantieperiode en dan voornamelijk in de zomermaanden. Het laten leggen van een nieuwe vloer is namelijk vaak een flinke klus, die ook echt niet in een dag gefixt is. Reden genoeg dus om hier eens serieus over na te denken. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je niet direct de voordelen ervan inziet, willen we er graag een aantal met je delen. Helemaal wanneer je kiest voor een prachtige gietvloer van epoxywinkel, zul je zien dat alles bij elkaar, dus vanaf de voorbereiding tot aan het opleveren van de vloer, zo een paar dagen tussen zitten. Niet erg, maar wel handig om rekening mee te houden. Laat je dit dan in de zomer doen, dan kun je gewoon lekker buiten in het zonnetje zitten.

Minder overlast

Het laten leggen van een vloer heeft best wat voeten in aarde. Helemaal wanneer de oude vloer er ook uitgehaald moet worden. Nu is dat in het geval van laminaat niet zo erg, maar wel als het gaat om bijvoorbeeld een PVC of beton gietvloer. Alhoewel er tegenwoordig ook mogelijkheden zijn om je nieuwe vloer over de oude te laten leggen, is dit niet altijd mogelijk. Stel dat je een betonvloer hebt, dan kan dit vaak wel. Een vloer die daar perfect overheen kan worden gelegd, is een vloer van epoxy giethars. De reden dat het verstandiger is om dit in de zomer te doen, is omdat je dan veel minder overlast veroorzaakt. De meeste mensen zitten lekker in de tuin of zijn op vakantie. Nu hoef je je echt niet schuldig te voelen op het moment dat je doordeweeks om 08.00 uur begint met uitbreken van je oude vloer, maar we snappen ook heel goed dat je dit ten opzichte van je buren liever niet doet.

Flexibel qua planning

Wanneer je een bedrijf laat komen voor het laten leggen van een epoxyvloer, dan is het wel handig dat je thuis bent. Doe je dit buiten de vakanties om, dan zal je hier dus een vrije dag voor moeten nemen. Daarbij komt ook dat de kinderen vaak rond 14.00 uur klaar zijn met school en je er dan ook voor moet zorgen dat zij zich vermaken. Reden genoeg dus om lekker te kiezen voor de vakantieperiode. Het enige waar je wel even op moet letten, is dat niet ieder bedrijf in deze periode open is. Vooral tijdens de bekende bouwvak, zien we dat veel bouwbedrijven gesloten zijn.

Meer tijd om de vloer te laten wennen

Een nieuwe vloer heeft vaak even tijd nodig om te acclimatiseren. Stel dat je kiest voor een gietvloer, dan moet deze wel goed uitharden. Door ervoor te kiezen om bijvoorbeeld de eerste dag van je vakantie een bedrijf te laten komen om een nieuwe vloer te laten leggen en jij gaat vervolgens met het hele gezin op vakantie, heeft de vloer extra de tijd om goed uit te kunnen harden.

Delen: